انواع عایق حرارتی (thermal insulation)

انواع عایق حرارتی (thermal insulation)

موادی که در تولید عایق حرارتی استفاده می شوند گوناگون است و روز به روز انواع جدیدی از عایق های حرارتی به بازار عرضه می شوند. در اینجا سعی شده است که انواع اصلی عایق حرارتی معرفی شوند.
خواص یک عایق حرارتی عمدتا بر گرفته از ساختار و مواد تشکیل دهنده ی آن عایق است. در همین راستا می توان عایق های حرارتی را به پنج گروه اصلی تقسیم بندی کرد. که در زیر شرح داده شده اند:

۱- عایق های حرارتی دانه ای یا گلوله ای (Flake)

۲- عایق های حرارتی الیافی یا رشته ای (Fibrous)

این گروه از عایق های حرارتی از الیاف با قطر کم تشکیل شده اند که پر مصرف ترین آن عایق های حرارتی پشم معدنی مصنوعی (پشم سنگ و پشم سرباره) و پشم شیشه می باشند.

۳- عایق های حرارتی دانه ای یا حبه ای (Granular)

این گروه از عایق های حرارتی از دانه های کوچک همراه با حفره هایی در بین آن ها تشکیل شده است. می توان با استفاده از یک ماده افزودنی عایقی صلب و یا عایق با خلل و فرج تهیه کرد. از جمله عایق های حرارتی که در این گروه قرار دارند و بیشترین مصرف را دارند می توان به عایق های سیلیکات کلسیم و پرلیت اشاره کرد.

۴- عایق های حرارتی سلولی یا خانه ای (Cellular)

این نوع عایق حرارتی از سلوس های بسته با پلاستیک های فومی و یا شیشه ای تشکیل شده اند. از معروفترین این گروه از عایق های حرارتی می توان به پلی یورتان، پلی استایرن و پلی ایزوسیانوریت اشاره کرد.

۵- عایق های حرارتی بازتابی یا انعکاسی (Reflective)

 

عایق های حرارتی از نظر مواد تشکیل دهنده ی آن ها به دو گروه تقسیم می شوند، گروه مواد آلی و گروه مواد معدنی. عایق های حرارتی آلی از مواد بلوری یا سیلیسی/آلومینیومی/کلسیمی بی شکل در صورت های فیبری، دانه بندی شده یا پودر شده ساخته می شوند و فضاهای تو خالی قابل توجهی دارند. عایق های آلی با استفاده از پلیمرهای هیدروکرن که می توانند تولید فضای تو خالی منبسط کنند، ساخته می شوند.

ارسال نظر
(بعد از تائید مدیر منتشر خواهد شد)
  • - نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.
  • - لطفا دیدگاهتان تا حد امکان مربوط به مطلب باشد.
  • - لطفا فارسی بنویسید.
  • - میخواهید عکس خودتان کنار نظرتان باشد؟ به gravatar.com بروید و عکستان را اضافه کنید.
  • - نظرات شما بعد از تایید مدیریت منتشر خواهد شد