میزان صرفه جویی حاصل از عایق کاری ساختمان با عایق حرارتی پشم سنگ

میزان صرفه جویی حاصل از عایق کاری ساختمان با عایق حرارتی پشم سنگ

سود حاصل از عایق کاری ساختمان با پشم سنگ
عایق کاری مناسب ساختمان و تاسیسات موجب کاهش مصرف انرژی و هزینه های ناشی از آن می شود. ممکن است عایق کاری ساختمان باعث افزایش مقدار نه چندان زیاد هزینه های ساخت و ساز شود اما از محل صرفه جویی در مصرف سوخت، در یک دوره بسیار کوتاه هزینه های ناشی از عایق کاری حرارتی ساختمان و تاسیسات باز خواهد گشت و سود اقتصادی حاصل از آن نیز در طولانی مدت قابل توجه خواهد بود.
 
مثال زیر نشان دهنده این مطلب است:
برای مقایسه عملکرد عایق حرارتی و میزان کاهش مصرف انرژی، در زیر عایق کاری یک ساختمان سه طبقه با زیربنای هر طبقه 100 متر مربع مورد بررسی قرار گرفته است.
مساحت دیوارهای طرفین 180 متر مربع می باشد و مساحت دیوارهای جلو و عقب با در نظر گرفته 40% مساحت پنجره ها و درب ها، 108 متر مربع می شود که در کل مساحت دیوارها برابر با 288 متر مربع می شود.
مساحت هر سقف 100 متر مربع است که در مجموع سه سقف مساحت 300 متر مربع می شود. جمع کل سطوح انتقال گرما 588 متر مربع می شود.
در این بررسی، عایق تخته ای پشم سنگ با ضخامت 5 سانتی متر و دانسیته 80 کیلوگرم بر مترمکعب برای عایق کاری سقف طبقه آخر و برای عایق کاری سقف بین طبقات و همچنین عایق کاری دیوارهای اطراف، عایق پشم سنگ تخته ای به ضخامت 3 سانتیمتر و دانسیته 120 کیلوگرم بر متر مکعب در نظر گرفته شده است.

 

میزان عایق پشم سنگ مورد نیاز

میزان پشم سنگ مورد نیاز برای عایق کاری دیوارها: مساحت دیوارها 288 متر مربع می باشد که بر روی آن عایقی با ضخامت 3 سانتیمتر قرار داده می شود. از ضرب این دو عدد حجم عایق مورد نیاز برای عایق کاری دیوارها بدست می آید:

288*0.03=8.64 m3

دانسیته عایق استفاده شده برابر با 120 کیلوگرم بر متر مکعب است، بنابراین وزن عایق مورد استفاده برابر می شود با 1036.5:

8.64*120=1036.5

میزان پشم سنگ مورد نیاز برای سقف اصلی برابر است با 400 کیلوگرم:

100*0.05*80=400.0

عایق پشم سنگ مورد نیاز برای سقف های میانی برابر است با 720 کیلوگرم:

200*0.03*120=720.0

وزن کل عایق پشم سنگ برای این ساختمان برابر می شود با 2156.5 کیلوگرم که برابر است با 2.7 کیلوگرم بر متر مربع زیر بنای ساختمان.

محاسبه هزینه عایق کاری با هزینه های ساخت و ساز نشان می دهد که هزینه های عایق کاری برابر با 2% هزینه های کل ساختمان می باشد.
از طرفی میزان اتلاف حرارت از ساختمان در سال برابر با 5.3 میلیون کیلوکالری بر متر مربع می باشد که اگر با عایق کاری ساختمان جلوی حدود 40% از این اتلاف انرژی گرفته شود، میزان صرفه جویی در انرژی معادل می شود با 2.1 میلیون کیلوکالری به ازای هر متر مربع ساختمان (این عدد برابر است با حدود 200 نرمال متر مکعب گاز طبیعی در سال در هر متر مربع).
مقایسه این میزان صرفه جویی در انرژی مصرفی سالانه با هزینه و میزان عایق کاری مورد نیاز نشان می دهد، هزینه عایق کاری ساختمان در همان سال های اولیه از طریق صرفه جویی در مصرف انرژی جبران می شود.

ارسال نظر
(بعد از تائید مدیر منتشر خواهد شد)
  • - نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.
  • - لطفا دیدگاهتان تا حد امکان مربوط به مطلب باشد.
  • - لطفا فارسی بنویسید.
  • - میخواهید عکس خودتان کنار نظرتان باشد؟ به gravatar.com بروید و عکستان را اضافه کنید.
  • - نظرات شما بعد از تایید مدیریت منتشر خواهد شد