راهکارهای کاهش مصرف انرژی در ساختمان

چگونگی کاهش مصرف انرژی در ساختمان

مصرف انرژی در ایران برای هر خانواده تقریبا 2 میلیون ریال در سال هزینه دارد، در این میان مقدار زیادی از این انرژی تلف می شود. به منظور کاهش میزان مصرف انرژی در ساختمان باید 4 پارامتر و راهکار کلی را در نظر گرفت و با توجه به این موارد، میزان مصرف انرژی را کاهش داد. این موارد عبارتند از:
1- شیوه معماری ساختمان: این پارامتر باید قبل از ساخت، ساختمان مورد توجه معماران و سازندگان قرار گیرد. طراحی و معماری ساختمان باید مطابق با اقلیم آب و هوایی باشد تا میزان مصرف انرژی در ساختمان کاهش یابد. کاهش مصرف انرژی ساختمان با طراحی مطابق با معماری اقلیم نسبت به موارد دیگر مزیت بیشتری دارد.

2- تکنولوژی تاسیسات ساختمان: بهینه کردن سیستم های گرمایشی، سرمایشی و روشنایی ساختمان به همراه استفاده از تکنولوژی های نو در تامین انرژی مورد نیاز برای این سیستم ها.

3- افزایش مقاومت حرارتی ساختمان: استفاده از مصالح و عایق های حرارتی که میزان اتلاف حرارت از ساختمان و مصرف انرژی را کاهش دهد. یکی از عایق های حرارتی که در بازار برای کاهش اتلاف حرارت ساختمان وجود دارد، عایق پشم سنگ است. عایق پشم سنگ در اشکال مختلف تولید می شود و می توان از آن برای عایق کاری تمامی سطوح استفاده کرد. محصولات پشم سنگ دارای ضخامت و اندازه های مختلف است که برای کاربردهای گوناگون استفاده می شود. همچنین این عایق، عایق صوتی و ضد حریق نیز می باشد.
بعلاوه تمام سوراخ ها و شکاف های دیوارها، سقف ها، درها و اتصالات روشنایی مانند سوئیچ و خروجی های برق را چک شود تا هر مسیری که موجب نشتی هوا می شود، بسته شود.

4- اصلاح الگوی رفتاری مصرف کننده های انرژی: با فرهنگ سازی الگوی مصرف انرژی می توان مصرف روزانه انرژی در ساختمان را کاهش داد جلوی مصرف بی رویه انرژی را گرفت.

ارسال نظر
(بعد از تائید مدیر منتشر خواهد شد)
  • - نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.
  • - لطفا دیدگاهتان تا حد امکان مربوط به مطلب باشد.
  • - لطفا فارسی بنویسید.
  • - میخواهید عکس خودتان کنار نظرتان باشد؟ به gravatar.com بروید و عکستان را اضافه کنید.
  • - نظرات شما بعد از تایید مدیریت منتشر خواهد شد