راهکارهایی برای رهایی از سر و صداهای مزاحم در آپارتمان ها – عایق صوتی و آسایش صوتی

راهکارهایی برای رهایی از سر و صداهای مزاحم در آپارتمان ها – عایق صوتی و آسایش صوتی

آلودگی صوتی یکی از مشکلاتی است که امروزه گریبان گیر زندگی شهری و آپارتمان نشینی شده است. در آپارتمان ها و ساختمان ها دیوارها نازک و با آجرهای سفالی توخالی ساخته می شوند که صدا را به راحتی از خود عبور می دهند، به همین دلیل صدای همسایه ها به راحتی شنیده می شود که این به معضلی در زندگی آپارتمان نشینی تبدیل شده است.
علاوه بر صدای همسایه ها، صدای اتومبیل ها و موتورسیکلت هایی که در خیابان ها و اتوبان ها در حال تردد هستند نیز آسایش ساکنان آپارتمان ها را به هم می زند و آنها با آلودگی های صوتی بسیاری روبه رو هستند. در شهرهای بزرگ صدای مزاحم بوق زدن اتومبیل ها و گاز دادن موتورسیکلت ها حتی در نیمه شب نیز مانع از خواب راحت می شود.
مقابله با این مشکلات و فراهم کردن محیطی آرام که بتوان بعد از یک روز کاری در آن استراحت کرد، با عایق کاری صوتی ساختمان ها امکان پذیر است.
طبق آیین نامه ی ساختمان، حد مطلوب صدا در اتاق خواب 30 دسی بل، در نشیمن 40 دسی بل و در آشپزخانه 45 دسی بل است که صدا حداکثر 5 دسی بل می تواند از این مقادیر بالا باشد. اما امروزه در آپارتمان ها صداهای با 50 دسی بل به درون ساختمان نفوذ می کنند و آسایش ساکنان را بر هم می زنند. صدای تلویزیون، موسیقی و حتی حرف زدن همسایه ها نیز شنیده می شود که البته آن ها هم صدای ما را می شوند.

 

راهکارهای کاهش سر و صدای مزاحم

1- بهترین راهکار برای خلاص شدن از سر و صداهای مزاحم، عایق کاری صوتی دیوارها، کف و سقف ساختمان است. هزینه عایق های صوتی در برابر کل هزینه ساختمان ناچیز می باشد و رضایت ساکنان و آسایش آن ها را فراهم می کند. اگر از عایق های صوتی استفاده شود که همزمان عایق حرارتی نیز باشند (مانند عایق های معدنی، پشم سنگ) هزینه عایق کاری از طریق صرفه جویی که در مصرف انرژی می شود، در همان سال های اولیه جبران می شود.

2- شکل بلوک های ساختمانی باید به نحوی باشد که باعث تشدید، انعکاس و تفریق صدا نشود.
اما اگر ساختمان ساخته شده باشد و عایق کاری صوتی نشده باشد باید چه کارهای انجام داد؟

3- اگر ساختمان ساخته شده عایق کاری صوتی نباشد، یکی از راهکارها استفاده از مواد عایق صوتی در دیوارها، کف و سقف ساختمان است. از موادی باید در عایق کاری صوتی استفاده کرد که هم جذب کننده صدا باشند و هم انرژی صوت هنگام عبور از آنها کاهش یابد، از جمله این مواد می توان به عایق صوتی پشم سنگ، کنف، عایق های سربی و کاشی های سلولوزی را نام برد که هم جاذب صدا هستند و هم کاهش دهنده صدا. از این مواد معمولا درون دیوارها و سقف ها به منظور عایق کاری صوتی استفاده می شود اما ورقه هایی از آن ها نیز موجود است که می توان بر روی دیوار نصب کرد. معمولا افرادی که در منزل موسیقی تمرین می کنند از این مواد برای عایق کاری استفاده می کنند.

4- استفاده از فضای سبز اطراف ساختمان. فضای سبز باعث کاهش آلودگی صوتی می شود، طراحی ساختمان ها و آپارتمان ها باید به صورتی باشد که فضای سبز به عنوان مانعی در برابر صدا در اطراف آن قرار گیرد.

5- استفاده از پنجره های دو جداره، این پنجره ها به عنوان عایقی در برابر صوت عمل می کنند و باعث کاهش ورود صداهای بیرون به درون ساختمان می شود. اما اگر این پنجره ها درست نصب نشوند ممکن است دیگر عایقی در برابر صوت نباشند.
 
6- روش دیگر کاهش صدا، کاربرد دیوارهای صوتی در اطراف آپارتمان ها و ساختمان هایی که در نزدیکی بزرگراه ها قرار دارند، می باشد. البته ممکن است که هزینه های نصب چنین دیوارهای صوتی از عهده ی صاحب یک آپارتمان برنیاید.

7-  روش دیگر چیدمان درست وسایل خانه و کاربری مناسب اتاق ها می باشد. با چند روز اقامت در آپارتمان مکان هایی که بیشترین صداها به ساختمان وارد می شود را شناسایی کنید و مکان های استراحت را در جاهایی قرار دهید که کمترین سرو صدا به آنجا می رسد.

ارسال نظر
(بعد از تائید مدیر منتشر خواهد شد)
  • - نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.
  • - لطفا دیدگاهتان تا حد امکان مربوط به مطلب باشد.
  • - لطفا فارسی بنویسید.
  • - میخواهید عکس خودتان کنار نظرتان باشد؟ به gravatar.com بروید و عکستان را اضافه کنید.
  • - نظرات شما بعد از تایید مدیریت منتشر خواهد شد