دمای کارکرد عایق پشم سنگ
یکی از پارامترهای مهم که در انتخاب عایق باید به آن توجه کرد، دمای کارکرد آن است. دمای کارکرد عایق باید متناسب با محدوده دمایی سطحی باشد که عایق بر روی آن قرار می گیرد. دمای کارکرد معمول عایق های حرارتی بین ۷۵- تا ۸۲۰ درجه سانتیگراد است. عایق های حرارتی که دمای کارکرد آن ها ۷۵- درجه است به عایق های سرد یا برودتی شناخته می شوند و عایق هایی که دمای کارکرد آن ها بیشتر از ۸۲۰ درجه سانتیگراد است به عنوان عایق های نسوز معرف هستند.
ویژگی های ترمودینامیکی عایق پشم سنگ در محدوده دمایی ۱۵۰- تا ۸۵۰ درجه سانتیگراد دچار تغییرات کیفی نمی شود و دمای ذوب الیاف پشم سنگ بیشتر از ۱۰۰۰ درجه سانتیگراد می باشد. این ویژگی عایق پشم سنگ باعث شده که در محدوده دمایی وسیعی بتوان از این عایق حرارتی به منظور عایق کاری تجهیزات صنعتی استفاده کرد.
یکی از عوامل محدود کننده دمای کارکرد عایق پشم سنگ لحافی رزین دار، وجود رزین فنولیک در این نوع عایق پشم سنگ است که در دمای ۲۲۰ درجه سانتیگراد تجزیه می شود و بصورت گاز غیر سمی از الیاف پشم سنگ جدا می شود. در این نوع عایق پشم سنگ از رزین فنولیک به عنوان عامل پیوندی و برای افزایش استحکام مکانیکی استفاده شده است.
در بعضی از محصولات پشم سنگ از روکش کرافت بر روی آن ها به منظور حفاظت عایق در برابر عوامل جوی مانند گرد و غبار و رطوبت، استفاده شده است. دمای کرافت در این نوع عایق های پشم سنگ محدود کننده دمای کارکرد آن ها است.
با توجه به دمای عایق کاری باید پشم سنگی استفاده کرد که دمای کارکرد آن متناسب با دمای محل عایق کاری باشد.