پشم سنگ ضد رطوبت

پشم سنگ نوعی از الیاف طبیعی است که به عنوان عایق در دیوارها، منازل، اداره‌ها، صنایع و پالایشگاه‌ها استفاده می‌شود. یکی از انواع عایق پشم سنگ، پشم سنگ ضد رطوبت و یا نانو است. این نوع از الیاف در مکان‌هایی که نفوذ رطوبت، آب و دیگر بخارات موجب آسیب می‌شود، استفاده می‌گردد. این نوع از عایق ضد رطوبت، علاوه بر عایق بودن در برابر نفوذ آب، در برابر ورود و خروج حرارت و یا برودت، الکتریسته و صدا نیز مقاوم است. نقطه ذوب پشم سنگ ضد رطوبت به حدود ۱۸۰۰ درجه سانتی‌گراد رسیده و از عایق بودن در برابر برودت تا منفی ۳۰ درجه سانتی‌گراد شانه خالی نمی‌کند. تکنولوژی تولید این‌گونه از الیاف معدنی مهندسی نسبتاً ساده‌تری را نسبت به دیگر انواع الیاف دارد همچنین، بطور کلی می‌توان گفت الیاف پشم سنگ ضد رطوبت به علت ساختار متراکمی که دارند، دوام بالایی را نیز برای کاربران فراهم می‌کنند. به طوری‌که ممکن است مدت دوام آن با مدت دوام بتن و سیمان در یک ساختمان یکسان باشد.

ساختار پشم سنگ ضد رطوبت

برای ساخت پشم سنگ در ابتدا سنگ را در دما ۱۶۰۰ درجه سانتی‌گراد حرارت داده تا ماده‌ای مذاب به نام سیلیکات مذاب از آن حاصل گردد سپس در ادامه مواد مذاب را تحت جریان هوا و یا فشار بخار قرار داده تا الیافی ظریف با قطر ۶ تا ۸ میکرومتر ساخته شود. الیاف حاصل شده از این فرایند را فیبر معدنی و یا الیاف معدنی نیز می‌نامند. پشم سنگ ضد رطوبت یا پشم سنگ نانو، در ساختار اولیه و مواد خام تفاوت چندانی با دیگر انواع پشم سنگ و پشم معدنی ندارد اما، تفاوت اصلی آن‌ها در نوع ارائه و موادی که در انتهای مراحل تولید اضافه می‌شود، است. برای تولید پشم سنگ ضد رطوبت، در ابتدا پشم سنگ حلاجی‌شده را به صورت ورقه‌ای بریده، سپس موادی مانند رزین و آلومینیوم به آن اضافه می‌کنند و در نهایت، در کوره با دمای ۳۵۰ درجه حرارت دیده و آماده به فروش می‌گردد. پشم سنگ ضد رطوبت با قیمتی مناسب در باملات عرضه شده است.

کاربرد پشم سنگ ضد رطوبت

پشم سنگ ضد رطوبت بر اساس مورد استفاده، مکان قرارگیری و نیاز کاربران، انواع مختلفی دارد. از انواع آن می‌توان به پشم سنگ ضد رطوبت با روکش آلومینیوم، پشم سنگ ضد رطوبت با روکش آلومینیوم مسطح، پشم سنگ ضد رطوبت با روکش کرافت و پشم سنگ ضد رطوبت با روکش پرداخته پیش‌ساخت اشاره کرد. به طور کلی پشم سنگ ضد رطوبت در برابر پشم شیشه و دیگر انواع الیاف از کاربردها و مزایای بیشتری برخوردار است. کاربردهای اساسی این نوع از الیاف را می‌توان به چهار دسته تقسیم نمود:

  • عایق نفوذ آب و رطوبت: همانطور که از اسم این الیاف مشخص است، اصلی‌ترین کارکرد پشم سنگ ضد رطوبت، جلوگیری از نفوذ آب و بخارات است. ساختار بسیار ریز این الیاف، روکش‌ها و جنس آن سبب می‌شود که در صورت استفاده از این عایق، با هیچ گونه مشکل رطوبتی‌ای برخورد نکرده و عملکرد مورد نیاز خود را شاهد باشید.
  • عایق حرارت و برودت: پشم سنگ ضد رطوبت به علت نقطه ذوب بالایی که دارد، می‌تواند در برابر آتش و حرارت تا دمای بسیار بالایی مقاومت کرده و رسانای حرارت نباشد. این نوع الیاف همچنین در مکان‌هایی که امکان بروز آتش‌سوزی بسیار بالا است و یا نیاز به جلوگیری از خروج حرارت است، استفاده می‌شود همچنین در سیستم‌های تهویه هوا نیز می‌توان از این الیاف برای جلوگیری از خروج برودت استفاده نمود.
  • عایق صدا: مانند دیگر انواع الیاف پشم سنگ، پشم سنگ ضد رطوبت نیز عایق صدا محسوب می‌شود. این الیاف در صورت استفاده به عنوان عایق صدا، کارکرد مناسبی را از خود در برابر نفوذ امواج صدا نشان می‌دهد.
  • عایق الکتریسیته: این نوع از الیاف به علت استفاده از سنگ در مواد خام و روکش رزین و یا آلومینیومی بر روی آن، عایق بسیار مناسبی در برابر الکتریسیته نیز است.
  • ویژگی‌های پشم سنگ ضد رطوبت

    پشم سنگ ضد رطوبت از ویژگی‌ها و مزایای زیادی برخوردار است که این ویژگی‌ها قیمت نسبتاً بالای آن را کاملا به صرفه می‌سازد. از ویژگی‌های آن می‌توان به ۴ مورد زیر اشاره کرد:

  • خاصیت بیولوژیکی: پشم سنگ ضد رطوبت به علت ساختار ظریفی که دارد محیط مناسبی برای رشد قارچ، باکتری و آفت نیست و به طور طبیعی استریل است. این الیاف در برابر نفوذ انواع انگل‌ها و حشرات نیز مقاوم است.
  • کم خطر برای محیط زیست: نسبت به دیگر انواع الیاف، پشم سنگ بی ضررترین نوع الیاف محسوب شده و کم‌ترین میزان تولید آلاینده را در بر می‌گیرد. این خاصیت به علت مواد خام سازنده طبیعی و سازگاری بالای آن با محیط زیست است.
  • دوام بالا: الیاف پشم سنگ دوام بالایی را از خود نشان داده و در طول مدت استفاده از آن مورد تخریب و یا فرسایش قرار نمی‌گیرد به طوری که ممکن است درصورتی در محیط‌هایی که تخریب به صورت طبیعی انجام می‌گیرد، نصب گردد تا تخریب دیگر اجزاء مجاور دوام خود را حفظ کند.
  • الیافی ایمن: پشم سنگ ضد رطوبت آسیب خاصی به پوست انسان نمی‌رساند و باعث ایجاد حساسیت و یا سوزش نمی‌گردد. گرچه، ممکن است گردهای ریزی از آن هنگام نصب ساطع گشته و وارد دستگاه تنفسی گردد؛ که این اتفاق موجب آسیب به ریه‌ها می‌شود. پس بهتر است در هنگام نصب از ایمنی کافی اطمینان حاصل گردد.
ارسال نظر
(بعد از تائید مدیر منتشر خواهد شد)
  • - نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.
  • - لطفا دیدگاهتان تا حد امکان مربوط به مطلب باشد.
  • - لطفا فارسی بنویسید.
  • - میخواهید عکس خودتان کنار نظرتان باشد؟ به gravatar.com بروید و عکستان را اضافه کنید.
  • - نظرات شما بعد از تایید مدیریت منتشر خواهد شد