آموزش نصب عایق حرارتی بر روی دیوار با استفاده از پشم سنگ (rockwool)

آموزش نصب عایق حرارتی بر روی دیوار با استفاده از پشم سنگ (rockwool)

روش عایق کاری دیوار با پشم سنگ

بطور کلی عایق کاری دیوار ساختمان در دو مرحله انجام می گیرد: در زمان ساخت ساختمان و در پس از ساخته شده ساختمان. هر دوی این روش ها باعث کاهش میزان اتلاف حرارتی از ساختمان و کاهش هزینه های گرمایش و سرمایش می شوند.
علاوه بر این عایق هایی مانند پشم سنگ به عنوان سدی در برابر صدا عمل می کنند و به همین دلیل یک عایق صوتی کارآمد نیز می باشند.
مراحل نصب عایق پشم سنگ آسان می باشد و در زیر سعی شده است مراحل مختلف عایق کاری دیوار ساختمان با استفاده از عایق صوتی حرارتی پشم سنگ توضیح داده شود.

 

مرحله ۱: اندازه گیری مقدار عایق مورد نیاز

قبل از هر کاری باید مساحت قسمتی که می خواهید با پشم سنگ عایق کاری کنید را محاسبه کنید تا بطور دقیق مقدار عایق مورد نیاز قبل از خرید، مشخص شود. برای این کار باید با استفاده از ابزار اندازه گیری مساحت با دقت اندازه گیری و محاسبه شود.

 

 

مرحله ۲: انتخاب نوع عایق پشم سنگ مناسب

پشم سنگ در اشکال مختلفی تولید می شوند مانند پشم سنگ تخته ای، پشم سنگ پتویی، پشم سنگ لحافی، پشم سنگ فله ای و پشم سنگ لوله ای. هر کدام از این پشم سنگ ها برای مکان ها و شرایط مختلفی مناسب هستند.

عایق پشم سنگ تخته ای: از عایق تخته ای پشم سنگ برای عایق کاری حرارتی و صوتی دیوارها، سقف و کف ساختمان استفاده می شود.
عایق پشم سنگ پتویی: چون در تولید پشم سنگ پتویی از هیچ نوع رزین و عامل پیوندی استفاده نشده است، این عایق حرارتی صوتی تا دمای ۷۰۰ درجه سانتیگراد مقاومت دارد. به همین دلیل از این نوع عایق عمدتا در صنایع و به منظور عایق کاری ماشین آلات و تجهیزات صنعتی استفاده می شود.
پشم سنگ لحافی: از این نوع عایق در عایق کاری ساختمان و در صنعت بسیار استفاده می شود. این عایق برای عایق کاری زیر شیروانی، سقف سوله ها، سقف های کاذب، کانال های هوا و سیستم های تهویه استفاده می شود.
پشم سنگ لوله ای: برای عایق کاری لوله ها استفاده می شود.
پشم سنگ فله ای: از عایق پشم سنگ فله ای برای عایق کاری مکان هایی که شکل هندسی مشخصی ندارند و عایق کاری بین جداره دیوارها استفاده می شود.
پشم سنگ دارای کاغذ کرافت و یا دارای تور سیمی در مواردی مانند دیوارهای زیر زمین، دیوارهای خارجی ساختمان، سقف و کف ساختمان استفاده می شوند.
اطلاعات بیشتر در این زمینه را می توانید از کارشناس فروش پشم سنگ دریافت کنید.
از طرف دیگر هر کدام از این عایق های پشم سنگ در دانسیته و ضخامت های مختلف تولید می شوند که این بر اساس دیواری که قرار است عایق کاری حرارتی شود متفاوت می باشد.

یکی دیگر از موارد مهم در انتخاب عایق پشم سنگ مناسب، فاکتور R می باشد. فاکتور R نشان دهنده مقاومت حرارتی عایق می باشد، بنابراین هر چقدر که این فاکتور بیشتر باشد، عایق پشم سنگ راندمان حرارتی بالاتری دارد. معمولا برای عایق کاری دیوارهای داخلی از عایق پشم سنگ با فاکتور R-13 به همراه گلمیخ های ۴*۲ و یا R-19 به همراه گلمیخ های ۶*۲ استفاده می شود.

 

مرحله ۳: انتخاب عایق سازگار با محیط زیست

عایق پشم سنگ یک عایق سازگار با محیط زیست است که فاقد مواد سمی مانند آزبست می باشد. مقاومترین عایق در برابر آتش سوزی می باشد و در مجاورت با آتش هیچ گاز سمی که باعث خفگی بشود از خود منتشر نمی کند و قیمت مناسب تری نسبت به عایق های دیگر دارد.
عایق های جایگزین:
عایق کتونی، عایق پشم گوسفندی، عایق شانه تخمه مرغی که جاذب صوتی می باشد. اما این عایق ها در مواجه با آتش مناسب نمی باشند.

 

مرحله ۴: تهیه ابزار آلات مورد نیاز عایق کاری

نصب عایق پشم سنگ بسیار آسان است و برای نصب آن به ابزارهای ساده ای نیاز است:
– تفنگ پرچ گلمیخ
– تیغ و یا چاقو برای برش پشم سنگ
– ابزار محافظتی فردی (ماسک، لباس کار، دستکش)

 

مرحله ۵: برش تخته های پشم سنگ تا ارتفاع مناسب

در این مرحله باید پنل های پشم سنگ را تا ارتفاع مناسب برش دهید. دقت کنید که پنل ها در اندازه مناسب برش داده شوند تا عایق خراب نشود و از مصرف زیاد عایق جلوگیری شود.

 

مرحله ۶: ثابت کردن پشم سنگ تخته ای با گلمیخ

عایق های پشم سنگ تخته ای را به گونه ای قرار دهید که بطور کامل شکاف ها پر شوند و از ایجاد پل حرارتی جلوگیری شود. سپس آن ها را توسط گلمیخ و با فواصل مناسب ثابت کنید. در هر ۷ اینچ با استفاده از تفنگ گلمیخ زن یک گلمیخ زده شود تا لبه ها استحکام لازم را داشته باشند. 

 

مرحله ۷: استفاده از پلاستیک برای محافظت از عایق پشم سنگ در برابر نفوذ بخار

در عایق کاری دیوارهای خارجی برای جلوگیری از نفوذ بخار و کاهش راندمان عایق کاری حرارتی، بر روی عایق پشم سنگ یک لایه محافظتی پلاستیک بکشید.

 

مرحله ۸: نصب نما بر روی عایق پشم سنگ

ارسال نظر
(بعد از تائید مدیر منتشر خواهد شد)
  • - نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.
  • - لطفا دیدگاهتان تا حد امکان مربوط به مطلب باشد.
  • - لطفا فارسی بنویسید.
  • - میخواهید عکس خودتان کنار نظرتان باشد؟ به gravatar.com بروید و عکستان را اضافه کنید.
  • - نظرات شما بعد از تایید مدیریت منتشر خواهد شد