مقایسه میزان اتلاف حرارت در یک ساختمان با عایق حرارتی و بدون عایق حرارتی
در کشورهای در حال توسعه و البته در کشور ما، بخش عمده ی مصرف انرژی در بخش خانگی، خدمات و تجاری می باشد. بالا بودن سهم مصرف انرژی در این بخش های غیر تولیدی نشان دهنده بالا بودن اتلاف انرژی در کشور است. بر طبق آمار، حدود ۴۰ درصد مصرف انرژی در بخش خانگی و تجاری است و بیش از ۵۰ درصد این انرژی نیز صرف مطبوع سازی محیط و گرمایش و سرمایش آن می شود. می توان با استفاده از عایق حرارتی و عایق کاری ساختمان این مقدار را بسیار کاهش داد.
در اینجا نتایج حاصل از حرارت اتلافی قسمت های مختلف یک واحد در طبقه چهارم در زمستان بدون عایق حرارتی و با بکارگیری عایق حرارتی به قطر ۳ سانتیمتر محاسبه شده و نتایج در جدول زیر آورده شده است. از اتلاف حرارتی که از طریق کف صورت می گیرد صرف نظر شده و کف ساختمان با طبقه پایینی هم دما فرض شده است. همچنین از اتلاف حرارتی که بین قسمت های مختلف درون ساختمان (مثل حمام به قسمت های دیگر) صورت می گیرد، نیز صرفه نظر شده است.
نتایج بدست آمده نشان می دهند که استفاده از عایق حرارتی مناسب می تواند اتلاف حرارتی را تا ۵۰% کاهش دهد و این برابر است با نصف شدن میزان هزینه های که در زمستان برای گرمایش ساختمان استفاده می شود. البته این نکته نیز باید ذکر شود که عایق حرارتی باید به درستی نصب شود تا از ایجاد هر گونه پل حرارتی جلوگیری شود. وجود پل حراتی می توان راندمان عایق کاری را به شدت کاهش دهد.