کاربرد پشم سنگ (rock wool) در شمالی ترین رصد خانه

عایق کاری شمالی ترین رصد خانه نوروژ با پشم سنگ
از عایق پشم سنگ (عایق تخته ای پشم سنگ) به عنوان بهینه ترین عایق گرمایی در عایق کاری شمالی ترین رصد خانه در سالبرد نوروژ استفاده شده است. از این رصد خانه که جزئی از شبکه تحقیقات جهانی است و شمالی ترین رصد خانه جهان در قطب شمال می باشد، قرار است برای پیش بینی آب و هوا با دقت بسیار بالا استفاده شود.
شمالی ترین رصد خانه جهان دارای سه ساختمان می باشد که این ساختمان ها توسط زنجیره ای از پل های شناور به یکدیگر متصل می شوند که باید تحمل طوفان های شدید قطبی را داشته باشند.
طراحی و ساخت این رصد خانه باید به شکلی باشد که تحمل شرایط شرایط آب و هوایی قطب را داشته باشد و دوام لازم را برای شرایط سرمای شدیدی که در آنجا حکم فرما است، داشته باشد.
از نکات دیگر که این رصد خانه باید داشته باشد، ساختار و شکل منحصر به فرد آن است که باید فاکتورهای لازم برای تحمل شرایط غیر عادی را دارا باشد.
ساختمان رصد خانه دارای چندین دیوار شیب دار می باشد که مفاصل گوناگون و زوایای پیچیده ی این دیوارها باعث ایجاد مشکل در انتخاب روش عایق کاری شده است. در حال حاضر برای عایق کاری این دیوارها، عایق پشم سنگ انتخاب شده است. دلیل انتخاب پشم سنگ، انعطاف پذیری و نصب راحت این عایق حرارتی صوتی است. پشم سنگ عایقی برای پوشش دادن کل دیوارهای شیبدار و سقف های شیبدار است.
عایق پشم سنگ تخته ای، یک عایق تخته ای بسیار منعطف است که می توان آن را به راحتی برش داد و به اشکال و ابعاد مختلف در آورد. در مکان هایی که نیاز است کل محفظه عایق کاری شود، عایق پشم سنگ کل محفظه را عایق بندی می کند و خطر ایجاد پل حرارتی به حداقل می رسد.
عایق پشم سنگ استفاده شده در دیوارهای این رصد خانه دارای ضخامت ۲۸۰ میلیمتر است. این عایق، یک عایق ترکیبی است و از دو لایه پشم سنگ تشکیل شده است که لایه زیرین، پشم سنگ با ضخامت ۱۰۰ میلیمتر می باشد و لایه رویین، عایق پشم سنگ سخت با ضخامت ۱۸۰ میلیمتر است.
برای عایق کاری سقف ها با استفاده از پشم سنگ نیز از یک راهکار شبیه به این روش استفاده شده است. از یک تکنیک خاص برای ثابت کردن ظرفیت حرارتی سازه استفاده شده است، که این اطمینان را حاصل می کند که در شرایط قطبی بتواند به درستی عمل کند.
علاوه بر انعطاف پذیری بالایی که عایق پشم سنگ دارد یک ویژگی دیگر آن ضد حریق بودن این عایق صوتی حرارتی است. این ویژگی مقاومت در برابر آتش رصد خانه را افزایش می دهد و در صورت وقع آتش سوزی به کارکنان و بازدید کنندگان زمان لازم را برای خروج از رصد خانه می دهد.

زمان بهره برداری از این رصد خانه سال ۲۰۱۶ برنامه ریزی شده است.

ارسال نظر
(بعد از تائید مدیر منتشر خواهد شد)
  • - نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.
  • - لطفا دیدگاهتان تا حد امکان مربوط به مطلب باشد.
  • - لطفا فارسی بنویسید.
  • - میخواهید عکس خودتان کنار نظرتان باشد؟ به gravatar.com بروید و عکستان را اضافه کنید.
  • - نظرات شما بعد از تایید مدیریت منتشر خواهد شد